woensdag 19 maart 2008

LONDON LIGT OM DE HOEK, MAAR...

Oslo is de duurste stad ter wereld om in te wonen. De prijzen liggen bijna de helft hoger dan het gemiddelde. Door de zwakke dollar zijn de Amerikaanse steden veel goedkoper geworden. New York staat in de lijst van dure steden slechts op de achttiende plaats, een stuk na Brussel op de dertiende plaats staat. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse studie 'Prices and Earnings' van de Zwitserse bank UBS.

Door de lage dollarkoers liggen de top 10 van de duurste steden nu in Europa. Londen heeft de twijfelachtige eer de 'duurste en vuilste stad' te zijn en Parijs heeft de beste keuken. Parijs sleepte drie prijzen in de wacht: beste winkelstad, beste keuken en meest romantische stad, maar ook meest onvriendelijke inwoners.

De Scandinavische steden zouden de mooiste zijn. In Londen en Moskou geven de inwoners geen sympathieke indruk aan de toeristen. De vriendelijkste inwoners vind je in Dublin.

De schoonste steden van Europa zijn volgens TripAdvisor Zürich, Kopenhagen en Stockholm.
Londen deelt zijn imago als vuilste stad met Rome en Athene. De Britse hoofdstad is volgens de ondervraagde reizigers ook de duurste van het oude continent, voor Parijs, Rome, Venetië, Oslo en Moskou. Praag is de goedkoopste, gevolgd door Boedapest en Lissabon.
De helft van de ondervraagde Amerikanen wil, ondanks de lage notering van de dollar, dit jaar naar Europa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten