donderdag 31 januari 2008

HOTELS GENOEG OP INTERNET, MAAR HOE VINDEN WAT JE ZOEKT ?Een hotel zoeken en boeken via het internet is eenvoudig. De huidige generatie GDS systemen laten toe uw hotelreservering on-line, snel, overzichtelijk en beveiligd uit te voeren.

Een computerreserveringssysteem (CRS) is een systeem dat gebruikt wordt voor het registreren van reserveringen. De eerste geautomatiseerd reserveringssystemen werden opgezet door luchtvaartmaatschappijen, gevolgd door hotelbedrijven en autoverhuur bedrijven.
De grotere CRS-systemen, die reserveringen maken voor honderden maatschappijen (airlines, hotels, car rental,…), staan bekend als Global Distribution System (GDS). De bekendste GDS-en zijn
Worldspan, Galileo en Amadeus.

http://www.booking.com/ is een goede site om wereldwijd een hotel te kiezen. Meestal zijn de prijzen lager dan bij een rechtstreekse boeking via de website van het hotel zelf en dikwijls kun je via booking.com koopjes ontdekken.

Wat als je geen hotel in een of andere stad zoekt, maar een speciaal hotelletje, met een unieke ligging of een historisch decor of een buitengewoon restaurant of….
Dan kunt u best eens een kijkje nemen op:

http://www.erfgoedhotels.nl/ Alle hotels op deze site zijn in een historisch pand gevestigd.
http://www.guesthouses.be/ Aan de benaming zou je het niet zeggen, maar hier staan die kleine, charmante hotelletjes voor Valentijn en zo gegroepeerd.
http://www.sfeerhotels.com/ Exact wat het woord aangeeft: hotels met een speciale sfeer
http://www.johansens.com/ Als het eens wat meer mag zijn. Dit is een verzameling hotels, meestal kleinschalig, waar Service en Sfeer met een grote ‘S’ geschreven worden. Alle hotels op deze site worden jaarlijks ge├»nspecteerd door een team van onafhankelijke inspecteurs. De lijst van te controleren punten beslaat zowat 300 items.
http://www.slh.com/ SLH: Small Luxury Hotels of the World. Als het de absolute top moet zijn. Zelfs de moeilijkste hotelgasten kunnen zich hier vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten